Nieuws Archief

26 October 2009

Benelux kampioenschappen 2009


Afgelopen weekend werd in Amstelveen het Benelux kampioenschap gehouden. Voor ons was dit de eerste wedstrijd van seizoen 2009/2010 in de A-klasse. Het was geleden van mei dat we een NADB wedstrijd hadden gedanst. Wel spannend dus om ons weer te meten met de concurrenten.

Dankzij een goede warming up danst Ciccio met steeds minder pijn. De eerste ronde verliep goed, het was wel erg druk op de vloer, waardoor we regelmatig in de knel kwamen met andere paren. Ons goede dansen resulteerde in een directe doorplaatsing naar de halve finale. De halve finale was voor ons gevoel de minste ronde van de dag, we hadden hier onze rust niet. Waardoor we niet met ons eigen dansen bezig waren, maar met andere dingen op de vloer. Ook wilden we te graag de finale bereiken. Gelukkig stonden we wel in de finale, met maar zes koppels op de vloer was er veel meer ruimte op de vloer. Eindelijk wisten we alles uit te dansen. Met een voldaan gevoel kwamen we de vloer af. Natuurlijk kan het altijd beter, maar we waren blij met onze finale.

Boven onze verwachting eindigden we op de 1ste plaats, wat ons 5 promotiepunten op leverde. Een week voor de Nederlandse Kampioenschappen geeft dat een goed gevoel. Nu hopen dat we dit dansen kunnen vast houden en volgende een mooi resultaat kunnen neerzetten in Almere.


Deel via: