Nieuws Archief

6 November 2007

Carlton Cup 2007


Na het behalen van de 5e plaats in Amstelveen, was ons doel hard trainen om te kunnen knallen op de Carlton Cup in Mierlo. Helaas ging dit niet door. Tijdens het trainen begon Ciccio heel veel last te krijgen van zijn lies. Zo erg dat hij de woensdag voor de wedstrijd bijna niet kon lopen. Toch maar even een bezoekje aan de huisarts, die zei dat er voor de zekerheid even foto's moesten worden gemaakt. Hij gaf ontstekingsremmers mee. Na een dag begonnen de ontstekingsremmers goed te werken en verdween de pijn snel. Op de foto's was gelukkig niets te zien, het is waarschijnlijk een overbelasting geweest.

De zaterdag voor de wedstrijd hebben we op het gemakje geoefend. Dit ging vrij goed, we besloten om de zondag toch af te reizen naar Mierlo.

14 paren deden mee in de D klasse. De voorronde werd gedanst in 1 serie. Wat wel erg druk was. Toch vielen we goed genoeg op en werden we als 1ste doorgeplaatst naar de halve finale. De halve finale verliep beter, nog steeds zaten we af en toe in de knoop met andere paren, maar we hadden een goed gevoel over ons dansen.

Uiteindelijk werden we als 1ste doorgeplaatst naar de finale. Die verliep goed en dit resulteerde in een 1ste plaats voor de Engelse Wals, 2e voor de Tango, 2e voor de Slow Fox en 1ste voor de quickstep. Deze uitslag was goed voor een eerste plaats. Die leverde ons 3 promotiepunten op. We staan nu op 11 van de 16. Ondanks de wat lastig voorbereiding zijn we natuurlijk heel blij met het verloop van de wedstrijd!


Deel via: