Nieuws Archief

29 January 2008

Wijchen swingt internationaal


Aangekomen in Wijchen bleek de wedstrijd van afgelopen zondag een hele drukke te worden. Op papier waren er 28 paren aanwezig in de D-klasse. Zo'n drukke wedstrijd hadden wij nog nooit meegemaakt. De zaal in Wijchen was groot, met een vloer van 550 vierkante meter. Het enige nadeel was dat de zaal erg donker was en het stonk er naar de worsten die je daar kon kopen.

Uiteindelijk deden er 24 paren mee in onze klasse, er waren dus vier paren niet aanwezig. In de voorronde stonden er 12 paren op de vloer. Voor ons gevoel verliep de eerste ronde goed, we werden dan ook gelijk door geplaatst naar de halve finale. De halve finale verliep volgens ons redelijk. We hadden wat last van veel botsingen met andere paren, vooral in de quickstep. Niet helemaal tevreden kwamen we de vloer af. Wat helemaal tegenviel was dat we even later te horen kregen dat we niet in de finale stonden. We reageerden erg verbaasd, voor ons gevoel was het dansen niet zo heel slecht gegaan.

De dag na de wedstrijd hebben we de film terug gekeken en konden we goed zien wat er allemaal mis ging. We waren vooral veel bezig met de drukte rond heel de wedstrijd, in plaats van met ons eigen dansen. Dat zal ons zeker punten hebben gekost, het kan veel beter. Vandaar dat we nu weer hard gaan trainen!

Op de crossenlijst was te zien dat we als 6e door zijn geplaatst naar de halve finale, waar we uiteindelijk 8ste werden met 2 crosjes te weinig voor de finale.

De volgende wedstrijd is de Antwerpstars Cup. Jasmijn en ik zijn erg beniewd hoe het er daar aan toe zal gaan.  


Deel via: