Nieuws Archief

13 February 2008

8th Antwerp Stars Cup


Voor het eerst in onze danscarriere gingen we meedoen aan een internationale wedstrijd. Het was duidelijk dat het een zware wedstrijd zou worden veel goede paren uit verschillende landen deden mee. Ons doel was zoveel mogelijk ervaring op doen en genieten!.

Zaterdag:

De dag begon vroeg, om 5.45 ging de wekker en rond 7 uur vertrokken we richting Antwerpen. De Rising Star International wedstrijd begon om 9 uur en vanaf 8 uur kon je binnen. Natuurlijk was het zo vroeg nog niet druk. We konden op het gemakje opwarmen en ons voorbereiden. De spanning begonnen net voor het begin van de wedstrijd hoog op te lopen, we zagen namelijk veel goede paren indansen. We namen ons voor daar niet op te letten en alleen met ons eigen dansen bezig te zijn. Dit lukte redelijk.

Tijdens de wedstrijd werd er alleen een eerste ronde gedanst en geen herkansing. Onze engelse wals was een beetje twijfelachtig net als de tango, maar daarna ging het al een stuk beter. Voor ons gevoel een hele opluchting vergeleken met Wijchen, want we dansten weer met overtuiging. Na de eerste ronde eindigde de Rising Star wedstrijd voor ons, we waren niet door naar de volgende ronde. Later kregen we te horen dat we 41ste zijn geworden van de 44, hier zijn we erg tevreden mee. We hebben 1 crosje kunnen afpikken van de andere paren, dit hadden we van te voren nooit durven hopen. Na dit voor ons succesvol internationaal optreden hadden we al erg veel zin in de volgende dag.

Na de wedstrijd zijn we de zaterdag nog blijven kijken naar de andere wedstrijden. Zo hebben we de Wereldkampioenschappen Senior I Standard en een demonstratie van de Wereld kampioenen Latin en Standard gezien het was prachtig!

Laat gingen we pas weer naar huis.

Zondag:

De IDSF International Open begon gelukkig iets later dan de wedstrijd op zaterdag. In tegenstelling tot zaterdag was er vandaag wel een herkansing. Vandaag was onze trainer Guy Sas aanwezig, hij zorgde ervoor dat we tijdens de voorbereiding klaar waren voor de wedstrijd. De voorronde ging veel beter en overtuigender dan de dag ervoor. Zeker de quickstep was veel overtuigender, we durfde veel meer. We kregen de opdracht om tijdens de herkansing te dansen zoals de laatste quickstep. Hierdoor ging de herkansing ook weer een stukje beter. Na de herkansing was voor ons de wedstrijd afgelopen. We zijn uiteindelijk gedeelde 75ste geworden van de 89. We hadden we 1 crosje gekregen.

Het filmpje van de Rising Star wedstrijd is HIER te zien.

Voor ons gevoel was dit weekend heel leerzaam en succesvol. We hebben heel mooi dansen gezien en erg veel genoten. Nu gaan we ons richten op de eerstvolgende NADBwedstrijd a.s. zondag in Kerkdriel


Deel via: