Nieuws Archief

9 March 2009

Wedstrijd Ponne in Badhoevedorp


Na een weekje van herstel en rustig trainen stond afgelopen zondag de wedstrijd van Ponne in Badhoevedorp op het programma. Na het resultaat van vorige week waren wij klaar voor een revanche. We wilden laten zien dat we veel beter kunnen. Helaas deden er dit keer maar 4 paren mee aan de wedstrijd. Dit betekend dat er helaas maar twee finales worden gedanst.

De eerste finale verliep voor ons gevoel redelijk, we hebben wat nieuwe dingen kunnen toepassen. De tweede finale verliepen deze nieuwe dingen al stukken beter. We hebben de gehele wedstrijd goed onze rust kunnen bewaren, waardoor het gehele plaatje er veel beter uitzag.

Na de finale van de Hoofdklasse werden de nummers 1 van alle klasse bekend gemaakt. Wij werden op geroepen als winnaars van de B klasse! Deze moesten met zijn alle de vloer op komen. Want er moest nog gedanst worden voor de PonneCup. Deze wedstrijd staat garant voor veel spektakel. Er wordt hier namelijk niet met de eigen partner gedanst. De nummer 1 van de Hoofdklasse danst met de nummer 1 van de Nieuwelingen, De A winnaar met die van de D en wij de winnaars van de B met die van de C. 
Dat was even iets anders, dansen met een andere partner. Jasmijn danste met Bas Willems en Ciccio met Leonie Borneman. Er werd gestart met een Engelse Wals aangemoedigd door het publiek gaven alle nieuw gevormde paren een show. Na de Engelse Wals werd de Samba gedanst. Huh?? de Samba? Ja de Samba. Het werd een wedstrijd in improvisatie, Jasmijn en Bas waren super goed, ze dansten basis en basis en basis en nog een keer basis. Bij Ciccio en Leonie was het niet anders. Daarna werd er nog een Tango en een Jive gedanst. De PonneCup ging uiteindelijk naar de heer van A en de heer van Hoofd zij dansten nog een Honourdance, een quickstep. Het was een hele nieuwe, maar super leuke ervaring. Hier onder een foto van de sterkoppels.

 


Deel via: