Nieuws Archief

7 November 2011

NK Ballroom 2011

Nu we terug op aarde zijn en niet meer zweven op de roze wolk die “NK Ballroom 2011” heet, hebben we tijd om een verslag te schrijven van het NK Weekend.


Op zaterdag 5 november vetrokken wij ’s morgens vroeg samen met onze coach Guy Sas richting Almere. We vertrokken al vroeg omdat Guy op de zaterdag moest coachen tijdens het NK Ballroom voor de Senioren. Eerst reden we naar Hotel Van Der Valk Almere, waar we nog tijd hadden om te lunchen. Na de heerlijke lunch vertrok Guy richting de zaal. Wij besloten om de zaterdag niet naar de wedstrijd te gaan kijken, maar te ontspannen in het hotel. Filmpje kijken, Jasmijn haar haren alvast doen en een beetje rondhangen in het hotel. ’s Avonds heerlijk gegeten bij Van Der Valk samen met de ouders en broertjes van Ciccio. Na het eten hebben we nog even in de bar gezeten. Ondertussen waren ook Jasmijn haar ouders en broer met zijn vriendin aangekomen in het hotel. Zij voegden zich bij ons in de bar. Waar ook Henk en Amanda Kiel al zaten. In de bar hebben we nog even gezeten waarna we zijn gaan slapen. Net voordat we sliepen kregen we het goede nieuws dat Johan en Miep Dane 3e waren geworden in de Senioren 2 Hoofdklasse. Wat natuurlijk een topresultaat is.

 

Zondag 6 november zaten we al vroeg aan het ontbijt. Voor ons gevoel waren we er helemaal klaar voor. We hadden er namelijk alles aan gedaan. Van te voren was bekend dat het een zware wedstrijd zou gaan worden. Tijdens de afgelopen wedstrijden in zowel Nederland als in het buitenland is duidelijk geworden dat het niveau van de Nederlandse Hoofdklassers erg dicht bij elkaar ligt. Garanties waren er niet.

Aangekomen in de zaal begon de gezonde wedstrijdspanning voelbaar te worden. Wij waren er klaar voor. Met een schitterende nieuwe sponsor jurk van Fashion Design Marleen was de ‘look’ in ieder geval af. De eerste ronde startte zeer goed, op de klanken van het schitterende liedje Una Vita Fa van Renato Zero dansten we een lekkere eerste Engelse Wals. Het gevoel was juist, dat beloofde veel goeds voor de rest van de dag. Na de eerste ronde werden we direct door geplaatst voor de kwart finale.

Tijdens de kwart finale probeerden we het gevoel van de eerste ronde vast te houden, dat ging ons goed af alleen in de Quick Step was de focus even weg. Ondanks dat pikten we hett gelukkig weer op in de halve finale. Het was duidelijk dat het niveau erg dicht bij elkaar lag, in de finale ging het er keihard aan toe. Er werd gestreden voor een plaats in de grote finale. Van de twaalf halve finalisten ging er echt maar zes naar de grote finale.

Het wachten op de finale duurde erg lang, in werkelijkheid maar net iets langer dan een uur, voor ons duurde dit uren. Vorig jaar stonden we voor het eerst in de grote finale, toen waren er zeven plaatsen. De spanning in de zaal was voelbaar toen de kleine finale opgeroepen werd, wanneer je niet werd opgenoemd voor de kleine finale betekende dit automatisch dat je in de grote finale stond. Gelukkig werden we net als vorig jaar opgeroepen voor de grote finale. Na de bekendmaking van de ‘kleine’ werden de koppels voor de ‘grote’ apart bijeen geroepen om te loten voor de solo-dansen. Dit jaren waren de Tango en de Weense Wals solo-dansen. Als 3e waren we aan de beurt voor de Tango en als 6e voor de Weense Wals. Met hetzelfde gevoel als de voorgaande rondes dansten we de finale. Tevreden stapten we de vloer af, we hadden er alles aan gedaan om ons beste dansen van die dag te laten zien.

We waren nog maar net de vloer af, toen alle Hoofdklasse finalisten terug de vloer werden opgeroepen voor de prijsuitreiking. Als eerste werd de Nederlandskampioen opgenoemd. Marcello en Tessa, zij wisten alle dansen te winnen. Nadat de Nederlandskampioen bekend was werd de rest van de uitslag bekend gemaakt startende bij de nummer zes. Wij werden niet als 4e opgenoemd! Ons geluk kon al niet meer op, we stonden op het podium! Toen we ook niet als 3e naar voren werden geroepen ging voor ons het dak eraf! Vice-Kampioenen van Nederland, 2e in alle vijf de dansen. Voor ons een enorm mooie beloning voor het keiharde werken.

Onderaan de pagina staat een link naar de finale film op youtube.


Deel via: