Nieuws Archief

31 October 2011

WDSF Mons & Benelux kampioenschappen 2011


Het weekend van 22 en 23 oktober zou een druk weekend worden. Het weekend bestond uit heel veel autorijden en dansen. Op 22 oktober dansten wij de Belgium Open een WDSF International open standard wedstrijd in Mons. Voorheen werd de Belgium Open in Luik georganiseerd, maar sinds vorig jaar is de Lotto Expo in Mons het decor van de Belgium Open. Voor ons de 4e deelname aan deze altijd druk bezochte wedstrijd. De 3 voorgaande edities van deze wedstrijd lukte het ons niet de 2e ronde te bereiken. Dit jaar wilden we daar graag verandering in brengen.

De eerste ronde verliep wat onwennig, het was duidelijk dat we nog niet echt in de wedstrijd zaten. Van de ruim 60 deelnemers werden er 38 direct doorgeplaatst. Deze directe doorplaatsing misten we op een haar na. Het scheelde 1 cross. De herkansing verliep een stuk beter dan de eerste ronde. Gelukkig plaatsten we ons voor de beste 48 van de dag. Helaas wisten we in deze ronde geen punten meer te behalen. We moesten genoegen nemen met een gedeelde 47e plaats.

Na uitgeschakeld te zijn hebben we de laatste 24 koppels nog bekeken. Waarna we de auto ingesprongen zijn, we wilden vroeg thuis zijn om bijtijds naar bed te gaan. Want de volgende dag stond er weer een lange autorit voor de boeg. We dansten namelijk op zondag de Benelux Kampioenschappen in Amstelveen.

Zestien koppels namen deel aan het kampioenschap in de Hoofdklasse. 12 Nederlanders en 4 Belgen. Ook bij deze wedstrijd waren wij niet geheel tevreden over de eerste ronde. Het voelde wat geforceerd en krampachtig aan. Wel werden wij direct geplaatst voor de halve finale. Voor ons gevoel was de halve finale de beste ronde van de dag, dit zorgde voor een plaats in de finale. Waar we uiteindelijk genoegen moesten nemen met een 6e plaats.

Dit was de allerlaatste wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap op 6 november. Nog even en dan is het zover.

 


Deel via: