14 December 2012

Spanish Open 2012 Salou


Zoals beloofd redelijk snel een bericht op de website.

Op zaterdag 8 december stond de volgende wedstrijd op het programma. Dit keer werd er gedanst in Spanje. We dansten de Spanish Open in Salou.

Op vrijdag vlogen wij van Charleroi naar Barcelona. Het was spannend of alles wel door zou gaan er werd namelijk veel sneeuw afgegeven. Het was maar de vraag of het vliegtuig wel zou opstijgen. Voor de zekerheid hadden we de avond van te voren een hotel gepakt bij het vliegveld, zodat we het vliegtuig niet zouden missen. Gelukkig vertrok ons vliegtuig naar Barcelona gewoon op tijd en hoefden wij de vrijdag ochtend niet door de sneeuw af te reizen naar Charleroi.

Aangekomen in Barcelona moesten we gelijk onze winterjassen uittrekken. Het was daar prachtig weer, zonnig en zon 16 graden. Met onze huurauto vertrokken we naar Salou, een rit van een klein uurtje.

Aangekomen in Salou zijn eerst doorgereden naar ons vakantieplaatsje van afgelopen zomer, Cambrils. Het was raar om te zien in de winter.

De wedstrijd begon de zaterdag om 10.20 uur. Er deden 54 koppels mee. De eerste ronde verliep niet zo soepel. De vloer had niet echt een lange en een korte kant. Daardoor was het erg zoeken, niet alleen voor ons, maar duidelijk ook voor de andere koppels. Er werd hard gedanst en weinig ingehouden, als gevolg heel wat botsingen in de eerste ronde. Na de eerste ronde werden er gelijk 30 koppels doorgeplaatst, helaas zaten wij hier niet tussen en moesten we de herkansing dansen.

De herkansing ging veel beter dan de eerste ronde. Er was ruimte en vrijheid om te dansen. Met meer overtuiging wisten wij deze ronde onze vijf dansen neer te zetten.

Helaas hield het na de herkansing op voor ons. We zijn uiteindelijk 37e geworden, 1 cross te weinig om naar de volgende ronde te gaan. Dat is balen, want natuurlijk wilden we de volgende ronde ook nog dansen. Maar het is dan toch een troost dat we er heel dichtbij zaten. Zeker omdat er een hoog niveau aanwezig was.

We stijgen nu weer behoorlijk op de wereldranglijst, we staan nu op 237e plaats. We kunnen tevreden zijn en hebben genoten van dit weekend. Dit was de laatste WDSF wedstrijd van 2012.

Volgend weekend hebben we twee shows gepland, dus geen wedstrijd. We dansen dit seizoen nog een laatste wedstrijd in Zwolle. We doen mee op 29 december aan de Oudejaarscup van Jan Postulart, op naar de volgende wedstrijd!!!

 


Deel via: