13 August 2012

Weer terug aan de slag


 

Na een hele lange stilte is er eindelijk weer beweging. Nadat Jasmijn half maart is geopereerd aan haar knie is haar situatie langzaam vooruit gegaan. Dankzij het harde werken met haar fysio zijn Jasmijns beenspieren steeds sterker geworden. Als gevolg mocht ze langzaam iets meer gaan doen. Eerst werd ze alleen veel gemasseerd en kreeg ze spieroefeningen voor thuis. Fanatiek ging ze aan de haal met deze opdracht, s morgens vroeg voor het werk en s avond voor het slapen gaan. In totaal 3 uur per dag. Langzaam veranderden de oefeningen, ze ging fietsen op een hometrainer en kreeg nog zwaardere spieroefeningen. Half juni werd duidelijk dat haar blessure de goede kant op ging. En mocht ze al eens een stapje op de vloer zetten. Dit leek nog helemaal niet op dansen, het was meer wandelen op muziek. Maar het begin was er. Het duurde ongeveer een maand voordat wandelen op muziek op dansen begon te lijken. Ondertussen is er gelukkig een eerste start gemaakt. En dat werd tijd. Want leuk is anders, in mei hebben we het NK Ballroom bijgewoond, natuurlijk om Fabio & Sabine aan te moedigen in de C klasse, maar ook om onze 'eigen' klasse te bekijken. Dat deed zeer. Nadat wij in november vice kampioen van Nederland zijn geworden hebben we niet n keer kunnen mee dansen in Nederland met deze titel op zak. Dan is het natuurlijk erg pijnlijk om te zien dat je op het NK van 2012 je eigen plaats niet kunt verdedigen.

Gelukkig worden nu de eerste echte passen op de wedstrijd vloer weer gezet. Het is nog wennen, 7 maanden is lang geweest. Maar we voelen ons fitter dan ooit daarvoor. Vorig jaar werkten we keihard en lieten we alles schieten voor ons dansen, soms twijfel je, waar doe je het allemaal voor? Maar als je door een blessure even niet met elkaar kunt dansen, dan besef je pas echt wat je mist.

Gelukkig is die tijd nu voorbij, eind juli zijn we nadat we ongeveer 3 weken weer aan het trainen waren, op trainingskamp geweest in Itali. En morgen vertrekken we naar Stuttgart. Waar we voor de vierde keer mee gaan doen aan de German Open Championships. De grootste danswedstrijd ter wereld, met op over de 5000 deelnemende koppels. Op woensdag start de Rising Star wedstrijd en vrijdag dansen we de Grand Slam Standard. Morgen vroeg vertrekken wij naar het Belgische Lille, om ons daar te voegen bij onze coach Guy Sas. Nog een laatste voorbereiding en dan vertrekken we naar Stuttgart.

Natuurlijk moet voor zo'n grote wedstrijd alles weer piekfijn in orde zijn. Jasmijns haren zijn weer met liefde behandeld door haar zus Marieke, die hoog zwanger is, fingerscrossed dat ze pas naar deze drukke dansweek gaat bevallen. Ciccio heeft zijn haar weer voor het dansen laten knippen bij de sponsor Abdou's Hairline in Terneuzen. En vandaag nog hebben wij een nieuwe jurk, gesponsord door FDM Dancewear opgehaald, zodat we er in Stuttgart weer op en top bij lopen.

In het hotel is WiFi aanwezig, dus we hopen iedereen op de hoogte te houden via facebook of twitter. Groetjes van ons aan alle volgers, wij hebben er weer zin in en zijn enorm blij weer terug te zijn!

 


Deel via: