10 April 2012

Waar zijn Ciccio en Jasmijn?


Zoals jullie waarschijnlijk al is opgevallen hebben wij na het behalen van onze tweede plaats op het Nederlands Kampioenschap in November 2011 geen NADB wedstrijd meer gedanst. Nadat we 2e zijn geworden hebben we drie WDSF wedstrijden gedanst. In Parijs, Salou en Madrid. Vanaf januari zou voor ons Dens Gala in Oss weer de eerste NADB wedstrijd zijn. Helaas hebben wij twee weken voor deze wedstrijd onze trainingen stil moeten leggen. Jasmijn kon geen stap meer dansen. Ze had heel veel pijn aan haar knie.

Dankzij het korte schakelen tussen ons en het Olympisch Netwerk Zeeland kon Jasmijn die zelfde week nog terecht bij een Sportarts. Hij heeft haar knie onderzocht en aangegeven dat hij dacht aan meniscusbeschadiging of kraakbeenbeschadiging maar dat zou pas zichtbaar worden op een MRIscan. Ook gaf hij aan dat hij Jasmijn’s knieschijf erg bewegelijk vond. Jasmijn werd daarna doorverwezen naar de sportafdeling van UZ Antwerpen. Op de MRI –scan was een kleine kraakbeen beschadiging zichtbaar was. Hier kon de vele pijn van Jasmijn niet aanliggen ook kon Jasmijn altijd haar knie nog niet strekken. In Antwerpen kreeg ze 3-4 weken lang injecties in haar knie. Na de injecties veranderde er helaas niets de pijn bleef en ze kon haar knie nog steeds niet strekken. Op eigen aandringen wilde Jasmijn een kijkoperatie. Om er zeker van te zijn waar de pijn vandaan komt. Half maart is Jasmijn onder het mes gegaan. Daar bleek dat er flinke kraakbeen beschadiging aanwezig was en onder haar knieschijf ook ontstekingsweefsel. Alles is terug glad gemaakt en het ontstekingsweefsel is verwijderd. Nu is Jasmijn druk bezig met haar herstel. Helaas is haar knieschijf veel te flexibel, waardoor het herstelproces veel langer duurt. Ze moet haar spieren rondom haar knie op een andere manier gaan trainen zodat haar knieschijf op de juist plaats blijft zitten. Het zou namelijk goed kunnen dat haar flexibele knieschijf haar kraakbeen heeft beschadigd. Om dit te voorkomen gaat het herstelproces langer duren dan we voorheen hadden ingecalculeerd.

We hebben nooit veel aandacht gegeven aan onze afwezigheid op de afgelopen wedstrijden omdat we hoopten voor het NK weer terug op de vloer te staan. Helaas gaat dit nog te vroeg zijn, we gaan voor een duurzaam herstel en niet voor een snel herstel. Aangezien we van plan zijn om nog vele jaren te dansen.

Wij wensen bij deze dan ook alle dansparen veel succes bij het komende NK. Natuurlijk zullen we wel aanwezig zijn in Almere.

 


Deel via: