14 February 2012

Zeeuwse Sportploeg van 2011

De titel is binnen! Wij zijn enorm blij met de eer en de waardering die bij deze prijs horen. We willen alle stemmers bedanken, het is mede dankzij jullie dat we deze prijs in de wacht hebben gesleept!


Zeeuwse Sportploeg 2011

Het was een spannende avond in het theater de Mythe in Goes waar het Zeeuws Topsport Gala werd gehouden. De avond werd gepresenteerd door Dione de Graaf, presentatrice van Studio Sport. Tijdens het Gala werden de sportman/vrouw/ploeg/talent bekend gemaakt. Onze categorie, de sportploeg, was de enige categorie waar er geen vakjury was. Bij ons was het aan het publiek, niet het publiek in het theater, maar de mensen thuis. Tussen 11 en 31 januari kon er gestemd worden op de websites van de PZC en van Omroep Zeeland. Via social media hebben we bekendheid gegeven aan de verkiezing, wat resulteerde in veel leuke en positieve berichten, van oude bekenden, maar ook van bijna de gehele danssportwereld. We zijn in totaal 4 keer op de radio geweest, 1 keer op TV en we hebben geregeld in de krant gestaan. Toch leuk eens een keer zoveel aandacht voor de danssport in de media. Tussentijds heeft er één keer een tussenstand in de krant gestaan, wij gingen aan de leiding! We hadden er goede moed in dat we deze titel in de wacht zouden slepen, maar net voor de bekendmaking werd het toch wel even spannend. Uiteindelijk werd bekend dat wij ons Zeeuwse Sportploeg van 2011 moge noemen! Erg blij waren wij hiermee. Na het officiële gedeelte van de avond was er nog een borrel, hier hebben we verschillende Zeeuwse politici gesproken. Zij wilden van alles weten over onze in Zeeland nog niet bekende sport. In de wandelgangen kregen we te horen dat we 75% van de stemmen hadden binnen gehaald. Wat natuurlijk een keiharde overwinning is op de zaalvoetbal en de basketbalploeg. De volgende dag in de krant bleek dat ze deze sporters het niet helemaal eens waren met de uitslag van de verkiezing. Zij vinden de danssport geen sport en hebben besloten om maar mee te gaan doen aan So You Think You Can Dance. Jammer dit, maar het is waar Dione de Graaf de avond mee opende: “Topsport Gala levert altijd discussie op”

Voor ons was dit een prachtige avond, wij hebben genoten en willen iedereen nogmaals bedanken voor de stemmen. Afgelopen week hebben we post gekregen van de gemeente Terneuzen. We zijn nu ook genomineerd voor Sportploeg van de gemeente. 9 maart wordt hier de uitslag van bekend gemaakt op het Sportgala in Axel.

 


Deel via: