20 January 2012

World Dancesport Cup Madrid

Afgelopen weekend hebben wij na een korte periode van rust weer de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar gedanst. Dit keer reisden we af naar Madrid. Daar werd in het Auditorium Hotel net naast het vliegveld deze prachtige wedstrijd georganiseerd.


In dit gigantisch grote hotel sliepen wij. Bij binnenkomst waren we onder de indruk van de grootte. Nadat we waren ingecheckt zijn we direct de zaal gaan opzoeken. Een goed verlichte ruime zaal met een lekkere vloer troffen wij aan. Onze hotelkamer vinden was een stuk lastiger het hotel was echt enorm groot.

De volgende ochtend hadden we alle tijd om te genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet. Waarna Jasmijn ging beginnen aan haar kapsel en make-up. Ciccio bracht een kort bezoekje aan een tankstation in de buurt om het nodige water in te slaan. Ook heeft hij de Belgische paren nog overgehaald om voor ons te stemmen in de Zeeuwse sportploegverkiezing.

Pas om vier uur in de middag startte onze wedstrijd. Het was wel erg handig om te overnachten in het hotel waar ook de wedstrijd wordt gehouden. We konden ons helemaal voorbereiden in onze eigen hotelkamer en niet in een drukke kleedkamer. Toen de wedstrijd eenmaal begon werd het ons duidelijk aan wat voor een wedstrijd we deelnamen. 81 koppels verschenen aan de start van de wedstrijd. Bestaande uit 14 ster koppels die geen eerste ronde moesten dansen. Naast die sterkoppels was er nog een grote groep subtoppers aanwezig, die op kleinere wedstrijd ook wel eens een ster krijgen. Dan had je ook nog de nieuwe gevormde partnerships van topparen die nog wel een eerste ronde moesten dansen. Al met al was het een enorm druk bezochte zware wedstrijd. De eerste ronde verliep wat onwennig, maar na de tango hadden we het gevoel er weer helemaal te staan. Zoals we wel een beetje hadden verwacht moesten we een herkansing dansen. Deze herkansing verliep een stuk beter dan de eerste ronden. Helaas was het niet mogelijk om de top 48 te halen. Iets wat we toch wel voor ogen hadden. We moesten tevreden zijn met een 64e plaats. Helaas niet het geen waar wij voor kwamen, maar gezien het deelnemers veld een hele reŽle uitslag.


Deel via: