10 December 2011

Spanish Open Championships


Voor ons dit jaar geen pakjesavond tijdens het Sinterklaasweekend. Op de vrijdag voor Sinterklaas vlogen wij naar Spanje. Dit weekend namen wij deel aan de Spanish Open in Salou. De wedstrijd was pas op zondag. De zaterdag hadden we mooi de tijd om bezoekje te brengen aan Barcelona. We waren 's zomers al een keer in deze mooie stad geweest, maar nog nooit in de winter. Winter? Daar was weinig van te merken. In Spanje was het gewoon nog 18 graden. We liepen zonder jas in de zon over een kerstmarkt, dat was wel even een gekke ervaring.

Nadat we de stad hadden bekeken reden we naar Salou, waar de wedstrijd plaats vond. Voor ons was het de tweede keer dat we deelnamen aan de Spanish Open. Vorig jaar deden er zo'n 55 koppels me dit jaar was het een stuk drukker en het niveau was veel hoger. In 2010 lukte het ons om de 2e ronde te bereiken. Ook dit jaar hadden we dit doel voor ogen. Na een sterke eerste ronde bereikten we de tweede ronde via een herkansing. Van de 85 deelnemende koppels bereikten 48 de 2e ronde. Uiteindelijk moesten we genoegen nemen met een 38e plaats. Een plek waar wij zeker tevreden mee zijn gezien het enorme sterke veld. Voor ons gevoel weer een stapje omhoog, 47e tijdens de Belgium Open, 41e in Parijs en nu 38e in Spanje.

Nu tijd voor een korte rust periode en de feestdagen. Daarna gaan we er weer keihard tegenaan en starten we 2012 met een WDSF wedstrijd in Madrid 14 januari.


Deel via: